Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ясната мисъл изисква разнообразие в храната

Може да обожавате един продукт, но това не означава, че трябва да се изхранвате само с него

храна мисъл

Освен от въглехидрати, мозъкът има нужда от белтъчини и мазнини. Първите си набавяйте предимно от риба заради допълнителните екстри в нея за мозъчна активност. Мазнините е най-добре да са растителни, за да не пострада фигурата ви.

Без вода няма мисъл. Човешкият организъм може да съществува без вода около седмица. Но някъде на втория-третия ден главният мозък бие тревога и започва да замества реалността с халюцинации. Разсеяността и невъзможността да се концентрирате много често се дължи на обезводняване. Ако искате от мозъка си активна работа, трябва да го поите редовно и обилно. С поне 2 литра вода на ден. Но не става дума за любимите ви газирани напитки, а за бистра водица. Защото те съдържат вещества, които обезводняват клетките на мозъка. Това е препоръка и при всяка диета.

Не стигайте до реанимация на мозъка. Той може да живее без кислород 10-ина минути, но и при нормално дишане е възможно да изпитва недостиг на тази основна своя „храна“ Това може да се дължи на запушен нос например. Ако цял ден сте в задушно помещение, трудно ще фокусирате мисълта си. Затова проветрявайте редовно, често се разхождайте сред природата.

Добавете спорт. Мозъкът ви няма ръце и крака и няма възможност да прави гимнастика сам. Разчита на помощта ви. А физическата активност му осигурява приток на кислород чрез забързаното кръвообращение, засилва и обменните процеси във всичките му клетки. Натоварването на конкретни мускули изпраща сигнали до съответния мозъчен център и така ги активира, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *