Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си набавите естествен колаген от храната?

С помощта на следните пет продукта ще можете да повишите съдържанието на колаген в кожата си

колаген

Соя

Тя съдържа генистеин, който облекчава изработването на колаген в организма на човека. Генистеинът също инхибира извеждането на вредните ферменти от клетките на кожата. Така че ще е полезно да включите в менюто си соеви продукти – соево мляко и сирене.

Домати

Те са богати на ликопен – силен антиоксидант, който предотвратява стареенето и увеличава съдържанието на колаген в кожата. Стареенето се предизвиква от свободните радикали, но е доказано, че ликопенът се бори със свободните радикали на клетъчно ниво и така предотвратява стареенето.

Бобови

Фасулът не увеличава пряко съдържанието на колаген в кожата, но стимулира изработването на хиалуронова киселина, която поддържа производството на колаген и еластин и укрепва връзката им. Недостатъчното количество хиалуронова киселина отслабва колагеновите и еластиновите влакна и така причинява провисване на кожата и появата на бръчки.

Пуешко месо

То е богато на белтъка карнозин – той инхибира „сщиването“ на колагеновите влакна, което ги прави нееластични.

Тъмнозелени зеленчуци

Това са зеле, спанак, аспержи и т.н. Съдържат антиоксиданта лутеин, който стимулира и увеличава съдържанието на колаген в кожата. Те са богати на витамини и минерали, които хранят кожата, за да изглежда млада, блестяща и красива.

Съчетанието на тези продукти с кремове за кожа, които съдържат подходящите регенериращи съставки, ще подмлади вашата кожа отвътре и ще доведе до желания резултат, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *