ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кориандър за перфектна детоксикация и естествено здраве

Кориандърът е едногодишна билка, която само на външен вид прилича на магданоза

кориандър

Смята се, че е използвана още от древните египтяни, спомената е и в Библията. Най-популярна е в Латинска Америка, където е основна подправка. Част е от традиционната индийска кухня, влиза в състава на кърито. Подправката е била широко използвана в средновековната европейска кухня поради качеството й да подобрява вкуса на развалените меса. Сега се използва най-вече в средиземноморските страни.

Листата имат вкус, които се различава силно от този на семената. Той е характерен и готвачите казват за него, че човек или го обожава, или не може да го понася. Пресните листа се използват за овкусяване на салати, сосове и зеленчукови пюрета, за гарниране на различни ястия. Натрошените семена имат лимонов вкус. Описват го също като топъл, орехов, пикантен. Използват се в ястия с меса, важна съставка са в някои колбаси в Германия, Холандия и Южна Африка. Служат и за овкусяване на марината.

Здравословно зеленчуково пюре

Продукти: 1 кг патладжани, 500 г спанак, 1 кг домати, 5 с.л. олио, 2 сухи люти чушки, 1 ч.л. смлян кориандър, 1/2 ч.л. куркума, 1 ч.л. захар, сол на вкус, 1/2 ч.л. гарам масала (или масло).

Приготвяне: Стритите чушки и кориандъра запържете за секунди в нагорещена мазнина. Добавете куркумата. Веднага сложете нарязания на кубчета патладжан. Запържете ги на среден огън, докато омекне. Сипете наситнените домати, спанака и 2/3 ч.ч. вода. Похлупете тенджерата и оставете зеленчуците да се варят 20 мин., като разбърквате от време не време. Усилете огъня, докато се превърнат на пюре. Накрая добавете захарта, солта, гарам масалата и разбъркайте, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *