ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Алое – още нещо за лечебните свойства на това безценно растение

Древните са открили мощните лечебни и козметични свойства на вечнозеленото тропическото растение алое, чиято родина е Северна Африка

 

алое

Сокът от листата му съдържат цяла гама биологично активни вещества, които действат аналгетично, антибактериално, противовирусно и лаксативно. В него има минерали, витамини от група В, бетакаротин, витамини С и Е, фолиева киселина, ниацин, аминокиселини, ензими, простагландини и мастни киселини. Съществена съставка са захарите глюкоза и фруктоза, както и полизахаридите, които влияят благоприятно при артрити, болестта на Крон, язвен колит.

Алоето има славата на силен имуностимулатор. Свойството му да активира защитните сили на организма се дължи най-вече на полизахарида аценеман. Той стимулира синтеза на антитела и захранва основните клетки, изграждащи имунната система. Интересна е способността на растителните екстракти да стимулират само здравите клетки, но не и болните. Алоето ускорява до 7 пъти регенерацията на клетките, увредени от лъчелечение, и предпазва от страничните ефекти на химиотерапията. Освен това стимулира костния мозък и продукцията на нови еритроцити и левкоцити.

Учените твърдят, че редовното приемане на алое под формата на капсули забавя стареенето и предотвратява образуването на тумори. Едновременно с разрушаването на протеиновата обвивка на туморните клетки алоето действа детоксично спрямо свободните радикали, образуващи се вследствие на тютюнопушене, употреба на алкохол и наркотици.

Доказаните ползи при употреба на препарати, съдържащи екстракт от алое са:

• Сваля нивото на кръвната захар при болни от диабет тип 2.
• Намалява липидите в кръвта при болни отхиперлипидемия.
• Ускорява лечението на генитален херпес.
• Понижава тежестта на симптомите при себорея.

Пресният сок от алое има болкоуспокояващо действие и спира хремата. Може да отрежете листо и да капнете директно в ухото или носа. Има добър ефект и при конюнктивит. Сокът помага също при гнойни и прободни paни. Достатъчно е да прикрепите с лейкопласт едно листо върху болното място, за да ускорите I оздравяването. Може да ползвате и гел с алое за локално външно приложение. Той активира клетъчния колаген и ускорява зарастването на раните, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *