Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-българската рецепта за пролетен еликсир за имунитета

Според някои експерти хормоналният баланс в организма ни влияе в голяма степен върху пролетната умора

 

рецепта имунитет

Тази теория предполага, че запасите от серотонин – хормона на щастието, намаляват през зимата, защото производството му зависи донякъде от дневната светлина. Да не говорим, че през студените месеци имаме дефицит на витамини. Витамин D е доста понамалял в тялото заради недостатъчното слънце. Освен това витаминното ниво, което приемаме от зеленчуците и плодовете, със сигурност не е равно на това, което си набавяме през пролетта със същите тези хранителни продукти.

Витамини в буркани

Липсата на витамин С засилва умората, слабата концентрация и отслабва имунната система. А по-малкото количество на желязо в организма води до летаргия, сънливост и понижена енергия. Всички тези симптоми са характеризирани като пролетна умора. Постоянното усещане за отпадналост при настъпването на пролетта е последица от липсата на достатъчно витамини в тялото. Затова ви предлагаме рецепта срещу пролетна умора.

Обелете 4 глави цвекло, 3 ябълки, 1 стрък целина и 4 моркова. Сложете ги в блендера, като прибавите и 1 лимон. След като ги накълцате добре, прибавете 5 с.л. мед и сока от 2 лимона. Разбъркайте добре и изсипете в буркан. Складирайте на студено място за 10 дни. Приемайте по 1 с.л. три пъти на ден, половин час преди ядене, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *