Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво се случва с тялото, когато не пиете достатъчно вода?

Водата съставлява между 55 и 85 % от телесното тегло на здрав възрастен човек, а питейната вода е от съществено значение за различните функции на организма. 

Лекарите препоръчват да се пие най-малко 30 милилитра вода за всеки килограм телесно тегло, което имате и да пиете допълнителни 25%, ако сте с наднормено тегло. Като не пиете достатъчно питейна вода, рискувате дехидратация. Малка дехидратация може да излекувате сами, но по-тежка дехидратация изисква хоспитализация. Жените, които са бременни трябва да бъдат особено внимателни, тъй като не достатъчно пиене на питейна вода може да бъде пагубно за нейното здраве и здравето на бебето.
Дехидрация

Дехидратацията се причинява от недостиг на питейна вода. Това може да се случи, когато имате температура и не пиете достатъчно вода. Или имате стомашно разстройство с повръщане. В тези случаи трябва да приемате по 1 чаена лъжичка вода на всяка минута, докато премине болестта. Другият вариант е да ви включат на система в болнично заведение.

Ранните етапи на дехидратация

По време на най-ранните етапи на дехидратация може да забележите няколко физични ефекти освен жажда. Когато дехидратацията прогресира, урината може да стане по-тъмна и в краката и ръцете могат да започнат крампи. Може да имате суха и топла кожа, сухота в устата, сухота в езика и гъста слюнка дори главоболие. Веднага започнете да пиете вода от чешмата.

Тежка дехидратация

Когато дехидратацията става по-сериозна, симптомите увеличавт интензивността. Вашите мускули започват да се свиват и може да имате подут стомах. Дишането става по-бързо от нормалното. В тежка дехидратация сърцето се затруднява да работи, което води до трайно увреждане на сърцето или смърт. Ако забележите тези симптоми в тялото си, вие трябва да отидете веднага в болница. Тежкото обезводняване се лекува от лекари, които използват интравенозни течности, за да противодействат на ефектите на дехидратацията.

Рискове по време на бременност

Бременна жена, която не пие достатъчно вода, е изложен на риск от увреждане на тялото и организма на плода. Aко плодът изпитва дехидратация в първия и втория триместър на бременността, може да има деформирани крайници, в резултат на липса на околоплодна течност в утробата на майката. По време на втория и третия триместър на бременността дехидратация може да доведе до преждевременно раждане, което може да е фатално за бебето.

 

 

Пиенето на вода от децата през лятото е задължително!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *