Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на рак с модерната технология кибернож ще има у нас от лятото

За пръв път у нас ще се въвежда новото модерно лечение на рак с технологията кибернож и гаманож

Лечение на рак с модерната технология кибернож и гаманож ще има у нас от лятото по клинична пътека. Новината е изненада за българските лъчетерапевти, които са настоявали за финансирането на радиохирургията у нас. Д-р Дечо Дечев, сподели пред „Стандарт“ със задоволство, че сега вече ще имаме възможност да прилагаме новата технология за лечение на рак, за която ходиха досега наши пациенти в Турция и в други страни. Той е шеф на болница „Св. Иван Рилски“.

лечение на рак кибернож
За пръв път у нас ще се въвежда новото модерно лечение на рак с технологията кибернож и гаманож

Цената за лечение на рак с кибернож в южната ни съседка е 12 000 евро по фактури на пациенти донесени от там. У нас това ще струва 2-3 пъти по-евтино и държавата ще спестява 400 000 лева годишно, каза Ваня Добрева пред БНТ, която е представител на Асоциация „Хипофиза”.

Новата технология за лечение на рак, представлява роботизирана система за третиране на всички ракови зони по тялото и главата с фокусирани лъчи на радиацията. По този начин се получава минимум облъчване на здравата тъкан и тя е максимално защитена от вредната радиация. Технологията кибернож се прилага най-често при ракови тумори на хипофизата и други с големина до 3 см. От Асоциацията бе съобщено, че от края на миналата година, в България функционират два такива апарата и се очаква още 13 да заработят, като в началото те ще бъдат разположени само в 2 града – София и Варна. Засега тези 2 апарата не могат да функционират, заради ниската стойност на клиничната пътека за лъчетерапия. Наши специалисти отказваха досега да работят с тази апаратура, заради ниското финансиране на лечение на рак с кибернож, а то е необходимо най-вече за поддържането й. Още по темата ТУК>

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *