Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са храните, които пазят от рак?

Данните сочат, че тлъстите меса, сланината, беконът и други месни продукти повишават секрецията на жлъчни киселини

 

рак храна

Тези киселини могат да се трансформират в канцерогени или да стимулират раковия процес в дебелото черво. Тлъстите меса са рисков фактор и за появата на рак на простатната жлеза. При мъжете, подложени на плодово-зеленчукова диета, раковите новообразувания на простата се редуцират с 24 %. От зеленчуците особено благоприятно въздействие имат тези, които съдържат каротеноиди и по-специално – бетакаротин, чийто най-богат източник са морковите. Още по-полезни срещу рак на простатата са червените домати.

Профилактично действие срещу канцерогенните образувания имат фолиевата киселина, витамин С, витамин Е, флавоноидите, фитостерините, изоцианидите и фибрите. Фибрите предпазват от рак на дебелото черво, като разграждат канцерогенните вещества и ускоряват техния транспорт.

Прекомерната консумация на алкохол, съчетана с тютюнопушене, е безспорен рисков фактор за възникване на рака на устната кухина, ларинкса, хранопровода, черния дроб и панкреаса. Кафето също съдържа много вредни съставки от типа на мутагените, много от които крият канцерогенен потенциал. Проучванията показват, че и рискът от рак на панкреаса нараства при консумация на алкохол и кафе.

Все още не е напълно доказано антиканцерогенното действие на витамините. Но се смята, че С и Е в комбинация с бетакаротин, селен и цинк намаляват опасността от развитие на рак на млечната жлеза, дебелото черво, кожата и простатата. Доскоро се твърдеше, че бетакаротинът пази от рак на белите дробове и на простатата, но това не е потвърдено.

Проучванията продължават, като няма съмнение, че ролята на хранителния режим е от изключително голямо значение за възникването на раковите заболявания, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *