Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алцхаймерова болест (старческо слабоумие, сенилна деменция)

Оплаквания

Оплакванията наподобяват нормалните „проя­ви на възрастта“: слабост на паметта, наруше­ния в ориентацията.

По-късно се прибавят на­рушения в говора и четенето. Най-елементарни- те задължения на всекидневието са прекомерни за засегнатия. На края на заболяването настъп­ва пълна деградация на личността.

Причини

Изследванията върху мозъците на хора, почина­ли от Алцхаймерова болест показват, че кон­тактите на нервните клетки се блокират от болестотворни отлагания. Клетките умират и образуват втвърдени острови в мозъчната тъ­кан. Относно причините за това заболяване за­сега съществуват само хипотези. Възможно е начинът на живот, някои недостатъчности, околната среда, отравяния или нарушения на об­мяната на веществата в мозъка да са фактори­те, които предизвикват болестта. Не се из­ключва и генетично предразположение. Все пак не изглежда да се касае за ускорен, но нормален процес на стареене, какъвто спохожда всеки ос­таряващ човек, а за самостоятелно заболяване.

Риск от заболяване

Един процент от всички немци страдат от та­зи болест, пет процента от тези над 65 години и 20 процента от тези над 80 години.

Възможни последици и усложнения

Около осем до десет години преминават от пър­вите симптоми на Алцхаймеровата болест до смъртта на засегнатия. С напредването на бо­лестта засегнатите стават все по-зависими от грижите на околните. Ако такива липсват, те видимо пропадат. Без помощта от специа­лист близките на болния са безпомощни пред ди­агнозата „Алцхаймер“.

Профилактика

Засега не е възможна.

Необходимост от лекарска помощ

При съмнение за наличието на болестта.

Самолечение

Не е възможно.

Лечение

Никаква медикаментозна терапия до този мо­мент не е постигнала реално подобрение. Най- голям успех засега дават лечебните методики, които са насочени към използуване на запазени­те все още интелектуални способности на па­циентите, без да ги претоварват.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Алцхаймерова болест (старческо слабоумие, сенилна деменция)

  1. Даниела каза:

    Всъщност, какво по-точно искате да кажете с тази статия?!? Нещо конкретно?!? Или просто бла-бла ?!?
    Какъв е смисъла на публикацията ви?!?

    • Спасова каза:

      Статията е в рубриката „Заболяванията от А до Я“. Тук се публикуват всички болести с типичните за тях оплаквания, причини и т.н. Рубриката е нова и сега се подготвят статии за всички болести, като се използват само данни на официалната медицина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *