Лек за скрофули

Лек за скрофулиЗа налагане външно се взема 300 грама чисто пшеничено брашно, което се смесва с 1 кг чиста свинска мас, без да се разтопява. С тази смес се налага заушката. За налагане още могат да се вземат млади листа или плодчета от орех, счукват се много добре. Намокря се чиста кърпа и след като се изстиска от водата, върху нея се слагат счуканите орехчета или листа и се налагат на заушката като се завързват добре.

Добре измити ръждясали пирони се поставят в 250 мл оцет и се оставят да престоят 10 дни като постоянно се разбъркват. След това от оцета се пие по 25 грама като се разбърква с вода. Това трае 50-60 дни.

Смесват се 300 грама свинска мас, 250 грама боров катран, 100 грама восък, 300 грама краве масло, 100 грама чам сакъз, 25 грама тамян. Всичко това се смесва и се стопява на огън. Още топло се прецежда и се използва като мехлем като преди това болното място се промива с преварена вода.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.