Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 храни, които лекуват черния ни дроб

Нашият  черен дроб работи изключително усилено всеки ден, за да ни предпази от неблагоприятните последици на токсините

По този начин той може лесно да се претовари и да ни създаде здравословни проблеми.

Тук ви запознаваме със седем храни, които можете да включите в ежедневното си меню, за да помогнете при прочистването на черния ви дроб естествено.

храни черен дроб
Куркумата лекува черния дроб

1. Чесън

Чесънът съдържа многобройни съединения, които активират чернодробните ензими, отговорни за промиване на токсините от организма. Този роднина на лука също съдържа алицин и селен – две мощни хранителни вещества, за които е доказано, че защитават черния дроб от токсично увреждане и го подпомагат в процеса на детоксикация.

2. Грейпфрут

Грейпфрутът  е богат на природен витамин С и антиоксиданти – два мощни чернодробни чистаи. Подобно на чесъна, грейпфрутът съдържа съединения, които стимулират производството на ензими за детоксикация в черния дроб. Той също така съдържа флавоноида,  известен като нарингенин, който кара черния дроб да изгаря мазнините, вместо да го съхранява.

3. Зелен чай

Зеленият чай е зареден с катехини, за който е доказано в проучвания, че елиминира натрупването на мазнини в черния дроб и подпомага правилната чернодробна функция. Тази мощна билкова напитка също предпазва черния дроб от токсини, които в противен случай биха се натрупали и причинили  сериозни щети.

4. Пресни зеленчуци

Зелените листни зеленчуци като тиквички, рукола, глухарче, спанак и цикория съдържат множество почистващи съставки, които неутрализират тежките метали от черния дроб. Листните зеленчуци също елиминират пестицидите и хербицидите от тялото и стимулират прочистването на жлъчката.

5. Авокадо

Богато на глутатион активно насърчава здравето на черния дроб, като го предпазва от токсично претоварване и повишава почистващите му свойстна. Някои изследвания показват, че яденето на едно или две авокада седмично в продължение на един месец, като не се приема алкохол, кафе, газирани и други вредни напитки – ще възстанови увредения черен дроб.

6. Орехи

Орехите съдържат високи нива на L-аргинин, аминокиселина, глутатион и омега-3 мастни киселини, също помагат за детоксикацията на черния дроб от болестотворния амоняк.

7. Куркума

За тази подправка е доказано, че активно защитава черния дроб от токсично увреждане и дори регенерира повредените му клетки. Тя увеличава естественото производство на жлъчката и подобрява цялостната функция на жлъчния мехур, която също е пречистващ орган за тялото.

Холимин
Холимин помага при проблеми с черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *