Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Медът може да победи острия тонизлит

Ангината е заболяване, което се среща толкова често, че дори не смятаме за нужно да ходим на лекар

 

med angina

Напразно, защото медикаментозното лечение в този случай е необходимо. Някои методи на народната медицина също могат да помогнат по-бързо да се справите със заболяването.

Другото й название е остър тонзилит, т.е. остро инфекциозно възпаление на сливиците, при което се разграничават и различни видове ангина. Основните симптоми и при децата, и при възрастните обаче са еднакви: повишена температура, общо неразположение, болка при гълтане, изменение на цвета на сливиците до яркочервен с възможен белезникав налеп, увеличени и болезнени лимфни възли на врата.

Лекарят установява типа на причинителя на инфекцията и обикновено се назначават или антибиотици, или противовирусни и противогъбични препарати.

В домашни условия, с помощта на народните методи на лечение, също могат да се тушират симптомите.

Да започнем с меда – продукт, за чиито полезни свойства се носят легенди. При ангина е полезно да се държи в устата до пълното му разтапяне или може да се правят гъргарис топъл разтвор на мед. Друга рецепта е да се смесят по супена лъжица мед и масло и да се добави сода на върха на ножа. Загрява се до образуване на пяна, изстудява се и се изпива.

При ангина е полезен и друг пчелен продукт -прополисът. С аптечна настойка от прополис се намазват сливиците или след всяко хранене бавно се дъвче по малко парченце (около 2 г) сух прополис, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *