Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са вълшебните числа, които ни осигуряват здраве и енергия

Не е толкова сложно да следваме съветите за дълъг и пълноценен живот – ето би ня­колко числа, свързани с храненето, профилак­тиката, начина на жи­вот. Ако ги спазвате, винаги ще сте в добра форма.

Вълшебни числа, здраве, енергия, младост, жизненост

  • 10 минути качване по стълби на ден – след една година ще тежите с 10 кг по-малко. Стълби има навсякъде – лесно е да се вталите.
  • 2 пъти седмично омега-3-мастни киселини -поддържат сърцето и мо­зъка и намаляват риска от рак.Два пъти седмично трябва да ядем мазни морски риби (риба тон, скумрия) и да готвим с рапично или царевично олио, така ще си доставим необхо­димите количества.
  • 1 минута смях действа също толкова позитивно, колкото 45 минути медитация или 10 минути джогинг. Сме­хът освобождава ендорфини, които разграждат хормоните на стреса, действат противо­възпалително и намаляват до една трета чувствителността към болка.
  • 100 мг витамин С – толкова се съдържат в едно киви. Напълно достатъчно за дневна доза за възрастен. Витамин С пази организма ни от свободни радикали, нама­лява риска от заболявания на сърцето и кръвообращението, подсилва имунната система и дори подхранва кожата.
  • 6 г сол дневно са доста­тъчни – при повече има риск за кръвното налягане. За да постигнем това количество, би трябвало да ограничим еже­дневната си доза с 3 г. Според последните изследвания така ще намалим риска от инфаркт и инсулт с 25%.
  • 28 дни е периодът, на който идва цикълът ни. Малки отклонения са напълно нормални. Ако обаче цикълът ви редовно идва на 35 или под 21 дни, трябва да посетите гинеколога си – при­чината може да е силен стрес, но и хормонални смущения или кисти и възпаления.
  • 200 процента пове­че налягане тежи върху гръбначния стълб, когато сме приведени напред. Може би намираме позата за разто­варваща, но е вредна за гърба ни. Добре е да се опитаме да вършим повече неща прави – така ще натоварваме диско­вете два пъти по-малко.
  • 5 минути вдишване на аромата на лавандула – много помага при стрес. При едно изследване е установено, че благодарение на аромата на етеричното масло нивото на опасния хормон кортизол спада с 24%.
  • 30 секунди миене на ръце – най-добрата защита от инфекции. Различни изслед­вания показват, че редовното миене на ръцете рязко нама­лява риска от заболявания на дихателните пътища и на храносмилателната система. Важно е добре да сапунисваме ръцете и пръстите, задължи­телно преди хранене и след като сме докосвали такива „контактни места като дръжките на вратите например.
  • 30% по-малко храна помага ни да мислим по-добре! Засилва се активността на мозъка и способността ни да запомняме. Не само това -намаляването на калориите удължава живота ни!
  • 7 часа сън са опти­мални. По-малко сън води до напълняване и отслабва имунната система.
  • 1 страстна u продъл­жителна целувка не само понижава кръвното налягане според някои изследвания, но и стойностите на холестерола. Освен това обмяната на бактерии подсилва имунната система. Всичко това е причи­на хората, които обичат да се целуват, да живеят с 5 години по-дълго!
  • 1000 мг калций дневно заздравяват кос­тите. Костната плътност започва да намалява след 35 години, увеличава се опас­ността от остеопороза. Можем да постигнем много с подхо­дяща храна – половин литър мляко и две парченца сирене дневно покриват нуждите ни от калций. Много от мине­ралните води също съдържат калций, достатъчен е един ли­тър на ден.
  • 10 минути дневно на слънце – прекрасен начин да направим нещо за себе си! Така тялото ни произвежда витамин D, ако се лишим за малко от слънцезащитните кремове. Липсата на витамин D води до слаби кости, депре­сии и дори рак.
  • 5 часа спорт сед­мично удължават живота с десет години. Под спорт се разбира не само тренировка като джогинг например, но и бърза разходка или каране на колело до офиса. Това ще ви помогне да свалите малко от обиколката на талията – тлъстинките там са особено опас­ни за сърцето и кръвоносната система, тъй като увреждат съдовете.
  • 12 месеца – един път годишно трябва да си правите основен профи­лактичен преглед при ле­кар, да посетите зъболекаря си и да отидете на гинеколог за цитонамазка. След 35 години се прави преглед при дермато­лог на всеки две години.
  • 3 чаши зелен или черен чай или кафе на ден пре­дотвратяват инсулти­те. Рискът намалява с една пета, а при още три чаши – с още 21%. Това последното се отнася само за чая, с толкова кафе ще прекалим.
  • 2 пъти секс седмично активират имунната система. Според едно из­следване след оргазъм броят на антителата е два пъти по-голям отпреди. Дори раните заздравяват по-бързо, защо­то кожата е 18 пъти по-добре кръвоснабдена.
  • 30 минути каране на колело или джогинг два – три пъти седмично помагат при депресии. Покачва се нивото на някои ва­жни за доброто настроение хормони. Един час разходка на слънце действа по същия начин.
  • 1 седмица след цикъла – проверете гърдите си сама. Ако го правите всеки месец, ще усетите и най-малките промени. Най-добре една седмица след цикъла, и то под душа – тогава тъканите са меки.
  • 10 години е срокът на стандарт­ните ваксинации при възрастните. След това трябва да си направите нови срещу тетанус и дифтерит. Макар и да не са чести, тези болести все още се срещат.
  • 5 шепи плодове и зеленчуци на ден ни поддържат здрави. Добре е да се хра­ним разнообразно – различните витамини, минерали и вторични растителни вещества укрепват имунната система, сърцето и кръ­вообращението и предпазват от рак.
  • 2 пъти по-голям е рискът да се разболеем от Алцхаймер, ако сме са­мотни като по-възрастни. Приятелите и семейството удължават живота, без тях умираме по-млади.
  • 3 е числото за упражнения за седалищните мускули. Дали в рейса, или в метрото, не е важно – на­прягайте ги 3 пъти едно след друго, за по 3 секунди 3 пъти дневно.
  • 1 чаша вода на все­ки час предотвратява главоболието. То често се дължи на липса на течно­сти. На ден трябва да се пият около 1,5 л.



Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *