Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Коригирайте високото си кръвно с тези съвети!

Високото кръвно налягане или хипертонията е състояние, което засяга милиони хора по света.

Тя може да е придружена с главоболие, но често остава неабелязана докато не си премерите кръвното. Докато някои рискови фактори за хипертонията, като възраст, пол или наследственост не могат да бъдат променени, можете да направите промени в начина на живот, за да намалите опасността от нея.

високо кръвно
Какво помага при високо кръвно?

Наднорменото тегло и бездействието

Наднорменото тегло увеличава вероятността да имате високо кръвно налягане. За хора, които са с наднормено тегло или затлъстяване, дори и незначителна загуба на тегло може да помогне при лечението на високо кръвно налягане. Освен това заседналият начин на живот може да ви изложи на по-голям риск от хипертония. Текущи проучвания показват, че леките до умерени упражнения през повечето дни от седмицата намаляват кръвното налягане при около 75% от хората с хипертония.

Диета

Храната играе основна роля в развитието на хипертонията. Ако слагате в храната си прекалено много сол, това допринася за високо кръвно налягане. При намален прием на сол и диета с достатъчно плодове, зеленчуци, нискомаслени млечни продукти, пълнозърнести храни и домашни птици, ще имате понижаващ ефект върху кръвното налягане. Ефектите върху кръвното налягане са сравними с медикаментозна терапия при пациенти с хипертония.

Стрес

Ако сте под психологически или емоционален стрес, вие сте изложени на по-висок риск от развитие на хипертония. Хипертоничните ефекти от стреса могат да бъдат преодолени с редовно практикуване на медитация или физически упражнения. Ако имате пълно работно време, почивайте активно през 2 часа за по 10 минути, ходете извън офиса или изкачвайте стълби.

Консумация на алкохол и газирани напитки

Изобщо не пийте газирани напитки, ако имате склонност към хипертония, а алкохол може 1-2 чаши бяло вино.

гривна кръвно
Магнитна гривна против високо кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *