ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Безопасни ли са мокрите кърпички?

Дерматолози алармират, че пакетираните мокри кърпички могат да причинят различни кожни раздразнения.

carpАнтибктериалните салфетки са напоени с течност, която може да провокира дерматит заради консерванта метилизотиазолинон.

Австрийски клиники са съобщили, че въпросният консервант е причинил кожни реакции у 11.3% от пациентите им през 2013 година, 8.4% през 2012-а и 3.5% през 2011-а. Изводът е, че алергичните реакции се увеличават. Най-често става дума за червеникав обрив, който се появява 48 часа след употребата, обясняват от meddaily.ru. Възможно е да става дума за по-голямо количество течност или за това, че полученият филм остава задълго върху кожата. Ако кожата по някаква причина е наранена, проблемът се усложнява.

Такива реакции са регистрирани практически в различни географски точки. Освен в мокрите кърпички, включително тези за деца, опасният компонент се влага в шампоани, дезодоранти, слънцезащитни продукти и овлажняващи продукти. Метилизотиазолинонът е въведен в употреба през 2000 година. Специалистите са на мнение, че всъщност засегнатите са много повече от показаното в статистиката. Доста хора не обръщат внимание на симптомите или ги считат за причинени от други въздействия. Така например при малките деца се смята, че обривът е причинен от памперса, а не от мократа хигиенна кърпичка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *