Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лотосът лекува кожни заболявания!

Ако страдате от кожни заболявания, свързани с възпаление, инфекция, алергии или автоимунни проблеми, можете да използвате лотос за лечение на вашите симптоми.

Лотосът е национално цвете на Индия и Виетнам. Известен е също като Nelumbo Nucifera и произлиза от Индия, Китай, Япония и Близкия изток. Използва се като зеленчук и традиционен народен лек, като се  прави отвара от цветовете, стъблата и корените за кожни заболявания, репродуктивно здраве, здравето на храносмилателната система и като цялостен тоник. Цветето лотос произвежда годни за консумация семена, които можете да ядете варени или сурови. В Индия използват лотоса, за да лекуват изгаряния.

Възпаление

Цветът може да се използва за кожата, когато забележите възпаление. Той има значително противовъзпалително действие, сравнявайки го с други противовъзпалителни лекарства. Изследователите заключават, че противовъзпалителното съединение вероятно е стероиден тритерпеноид, което се намира в корените на растението, наричано бетулинова киселина.

Подсилва имунитета

Когато страдате от някаква форма на инфекция на кожата, пийте отвара от корен на лотос. Това ще помогне за увеличаване на нивата на белите кръвни клетки и засилване на защитните сили срещу патогените. Ако  използвате лотос като билково лекарство, или го консумирате, може да помогне за балансиране на имунната ви система и предпазва от вируси, бактерии и гъбички.

Екзема

Лотосът играе роля за намаляване на алергичните реакции като екзема или дерматит, когато се приема като билкови лекарства или се яде като зеленчук. В допълнение за регулиране на имунната система, лотосът съдържа редица флавоноидни антиоксиданти, които имат благоприятен ефект върху имунната система. Извлеченият от него кемпферол потиска освобождаването на хистамин и базофили, което показва противоалергично действие.

Кожна туберкулоза

Лотусът може да се използва като билково лечение при автоимунното заболяване системен лупус еритематозус, при което твърде много се появят симптоми като лющеща се кожа, обриви, язви и рани. Коренът му предотвратява освобождаването на автоантитела, които се случват в автоимунните заболявания, инхибира пролиферацията на клетките от далака и увеличава общата продължителност на живота. Изследвания са констатирали, че коренът на лотоса е значителен имуномодулатор.

Вирусна инфекция

Лотосът може да се приема вътрешно или външно за лечение на вирусни инфекции на кожата и лигавиците. Вирусът Херпес симплекс може да зарази тъканите на кожата и лигавиците на устата и гениталиите. Семената от лотос значително намаляват растежа на вируса чрез блокиране на неговото ДНК умножение, демонстрирайки специфично антивирусно действие.

 

Кои са най-полезните неща за здравето и красотата?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *