ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сурови или сушени плодове през зимата? Изберете онези с доказан произход

През студените месеци не всеки може да се поглези с ягоди

 

сушени плодове

Но има достатъчно достъпни плодове, които ще ни осигурят дневната доза полезни вещества.

Плодове или таблетки? Диетолозите в един глас твърдят, че през зимата витамините в плодовете и зеленчуците са значително по-малко. Можем да ги заменим с хранителни добавки. Но и приемът на поливитамини и минерални комплекси не решава напълно проблема, защото съдържащите се в тях съставки не се усвояват напълно. Затова, дори да пиете витамини, не се отказвайте от плодовете и зеленчуците. Те са незаменим източник на растителни фибри, микро и макроелементи като селен, желязо, йод, които поддържан имунната система във форма. Цинкът и хромът освен това намаляват апетита ни за сладко. В растителната храна има глюкоза, органични киселини и сложни въглехидрати, в нея няма сол и холестерин.

Скъпи или евтини? Ако ви се прииска да се поглезите със свежи екзотични или несезонни плодове, не си отказвайте удоволствието. Но помнете: плодовете, които пристигат от далече, по дългия си път са разпилели повече от половината 3 от полезните си вещества. Това се отнася преди всичко за задморските праскови, сливи, ягоди, грозде и някои видове ябълки.

Пресни или замразени? Замразените зеленчуци съхраняват всичките си полезни вещества. При обработката се губи само витамин С, който можем да си осигурим от киселото зеле и сушените плодове, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *