Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чудо! 78-годишна жена кърми правнучката си!

Млада майка попадна в болница и заради медикаментите, които трябва да приема, лекарите я посъветваха да престане с кърменето на невръстната си дъщеричка. Неочаквано и за фамилията, и за лекарите от Казан с тази „задача” се нагърби…прабабата на детето!

titiНевероятната история звучи като измислена – но не е! (подробности в kp.ru ). Малкото дете се скъсвало от рев и не искало да се храни от бутилка с биберон, разказват от информационния сайт. Близките на болната мама едва успявали да организират битието на семейството и мъничето било поверено на прабабата. 78-годишната жена се видяла в чудо край ревящия мъник и за да го успокои му дала да се залъгва със старата й гръд. И – чудо! Бебето се заело да суче и млъкнало. Лекарите веднага посъветвали семейството да комбинира природната тяга с тръбичка, по която детето да получава храна. Така карали няколко дни, а след това прабабата се подмладила най-неочаквано. С две думи – от пресъхналата й гръд започнало да се стича майчино мляко.

Дали наистина е възможно? Според лекарите това не е единичен случай, но за първи път се съобщава за толкова възрастна кърмачка. Истината е, че според природните закони в тялото й трябва да функционират и други системи, за да има лактация.
Науката нарича подобно явление индуцирана лактация. Тя може да бъде постигната чрез насърчаването на хормона на лактацията – пролактан. Отчаяният жест на старицата, която дава на детето пресъхналата си гръд, по същество е второто условие за чудо: стимулацията на зърната е от изключително значение в този случай.

Макар да става дума за краен случай, тази история е урок за младите майки. Оправданието, че хранят детето си изкуствено, защото нямат кърма, е просто неумение или нежелание да понесат неудобствата на индуцираната лактация.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *