Пригответе си здравословни картофи с чесън за 10 минути!

Традиционно картофите се готвят в тиган с тлъсто месо, но и тези картофи с чесън са страхотни на вкус. Много по-добрият, а и по-вкусният начин за приготвянето им е да се запекат самостоятелно със зехтин и ароматни зелени подправки. Печените скилидки чесън допълнително обогатяват аромата на ястието.

kartofi s chesanПродукти за рецепта картофи с чесън:

1 супена лъжица зехтин
8 големи скилидки чесън, необелени
3 дебели резена пресен корен от джинджифил, необелени
1 1/2 чаени лъжички семена от резене
1 1/2 чаени лъжички семена от ким
1 1/2 чаени чаени лъжички семена от куркума
675 грама малки картофи с червена кора, нарязани на парчета с големина 1 см
4 супени лъжици вода
1 супена лъжица лимонов сок

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина на слаб огън в голям тиган с незалепващо покритие. Добавете чесъна, джинджифила, резенето, кима и куркумата. Пържете 1 минута.

Сипете картофите и разклатете тигана, за да се овкусят с подправките. Пържете 5 минути или докато започнат да се покриват със златистокафява коричка. Налейте водата, похлупете тигана и варете 30 минути или докато картофите омекнат, като периодично разклащате тигана.

Отстранете джинджифила. Поръсете картофите с лимоновия сок. Поднесете с необелените препечени скилидки чесън, така че всеки да може да изстиска върху картофите от техния сок.

Ползи за здравето:

Неслучайно чесънът и джинджифилът са неделима част от хранителния режим на нациите с най-добро здраве в света. Те съдържат фотохимикали, които се борят успешно със заболяванията и действат като имуностимулатори.

Нека разговорите за диети с ниско съдържание на въглехидрати не ви накарат да забравите картофите. Когато се консумират с кожата, те са заредени с витамин С, калий и много фотохимикали. Но, разбира се, трябва да са и екологично чисти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “Пригответе си здравословни картофи с чесън за 10 минути!

  1. Валентина каза:

    защо пишете да се запекат картофите, като всъщност всичко се пържи в тигана?!? А това не е здравословно!

  2. julia julia каза:

    А,изтървала съм информацията за ФОТОХИМИКАЛИТЕ- такъв пропуск! Защо пишете неща,които не разбирате…

  3. Слав Нэдэлчѣв каза:

    Страхотна рецепта!
    Чудно обаче защо в заглавието пише „за 10 минути“, а в описанието от раздела Начин на приготвяне се разбира, че само технологичното време е към 40 минути – без да броим времето преди това за подготвяне на продуктите преди започване на самото приготвяне 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *