Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СОЛПАДЕИН разтворими таблетки/ SOLPADEINE soluble tablets

Солпадеин съдържа парацетамол, кодеин, кофеин

солпадеинПредназначение

Разтворимите таблетки СОЛПАДЕИН имат обезболяващо действие, с тяхна помощ успешно се овладяват температурни състояния. Действат успешно при простудни и вирусни заболявания. Препоръчвани са в случаи на болестни отклонения със слаба и средно изразена болка, като едно от най-честите им приложения е свързано със зъбобол или стоматологични интервенции, включително екстракция на зъб.
СОЛПАДЕИН неутрализира болезнената симптоматика при ревматизъм, възпалено гърло, главоболие, мускулни болки, дискомфорт и спазми при месечен цикъл.

Как се приема

Препаратът се взема перорално, разтворен в половин чаша вода. Допуска се прием едновременно на две таблетки при остри състояния, но не за продължително прилагане. Максималната дневна доза за деца над 12 години е 6 таблетки, а за възрастни – 8. Интервалите между два приема на СОЛПАДЕИН не могат да бъдат по-кратки от четири часа.
Ако в рамките на три дни болестното състояние не се повлияе от СОЛПАДЕИН, вашият терапевт ще реши как да продължите лечението. Наложителна е консултация със специалист, ако трябва да приемате таблетките повече от 10 дни.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са алергични реакции към някоя от съставките на СОЛПАДЕИН; ако сте алергични към парацетамол, не използвайте този медикамент! Наложителна е консултация с вашия терапевт, ако новият за вас медикамент ви причини сърбеж, обриви, ранички в устната кухина, пристъпи на кашлица или задух. В този случай се касае за непоносимост, симптомите отшумяват след спирането на лекарството.
Наличието на кодеин може да причини много рядко виене на свят, гадене или констипация, а от кофеина понякога се получава раздразване на стомашната лигавица или безсъние. Важно е да се знае, че при нормално дозиране на СОЛПАДЕИН тези прояви са редки и слаби, но е добре след установяване на подобни последици лекарството да се смени.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не е подходящ за деца под 12 години.
СОЛПАДЕИН не бива да се приема от бременни. По преценка на лекаря продуктът може да се препоръча на кърмачки с особено внимание, тъй като е възможно при по-висока доза да има въздействия върху детския организъм.
Пациенти с бъбречни и чернодробни заболявания могат да приемат медикамента по преценка на лекаря. При заболявания от рода на хипертрофия на простатата или възпаление на червата следва да се избягва това лекарство.

Взаимодействие с други медикаменти

Не е добра идея приемът на СОЛПАДЕИН с други лекарства, съдържащи парацетамол или кофеин. Както е известно, предозирането с парацетамол влияе негативно върху черния дроб.
Докато се лекувате със СОЛПАДЕИН, намалете кафето и чая заради опасност от кофеиново претоварване на нервната система.
Консултирайте се с терапевта си за възможни последици, ако приемате седативни или сънотворни.
Най-вероятно няма да е сполучливо комбинирането на СОЛПАДЕИН с лекарства за разреждане на кръвта или за понижаване на холестерола.

______

Усреднена цена в аптеките – 6.50 лв за опаковка от 12 ефервесцентни таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *