Внимавайте с тези 4 хранителни добавки, ако страдате от астма!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

hranitelni dobavkiАко страдате от астма, съществуват някои добавки, които трябва напълно да избягвате, защото те ще влошат състоянието ви:

Глюкозамин-хондроитин

Засегнатите от артрит или от болки в ставите често прибягват до този вид хранителна добавка за облекчение на дискомфорта и за заздравяване на костите. Продуктът понякога се препоръчва и от лекарите за справяне с подобни проблеми. Но според доклад, публикуван в края на 2002 г., състоянието на пациентка с добре контролирана астма внезапно се влошило сериозно, когато тя започнала да приема препарат с глюкозамин-хондроитин сулфат, за да се справи с артритните болки. След като престанала да взема добавката, след 24 часа астмата й се подобрила. Лекарите предполагат, че реакцията й е била свързана с алергия или чувствителност към морски дарове, тъй като хондроитинът се добива от хрущял на акула. Затова всеки, който страда от астма и има алергия към морски дарове, трябва да е особено внимателен.

Мелатонин

Проучване, публикувано през 2003 г., установило, че страдащите от астма, при които се наблюдава влошаване през нощта, имат повишени нива на хормона на съня – мелатонин, което би могло да породи освобождаването на възпалителни вещества и да влоши заболяването. Хранителните добавки с мелатонин, въпреки че не са много разпространени, понякога се приемат за подпомагане на съня или за намаляване на симптомите на умора вследствие на часовата разлика, но трябва да се избягват от засегнатите от астма.

Пчелно млечице

То може да предизвика силно изразена алергична реакция при хора с алергии или астма, затова те трябва да го избягват, като същото важи и за прополиса, който е известен и като пчелен клей.

Лобелия

Тази билка се използва в хомеопатичните лекарства против астма и може да е отровна, ако не се приема според указанията на опитен специалист.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *