Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако сте над 65 години, задължително прочетете това!

vazrastnaЧовек може да страда от астма, но да не знае за състоянието си. Проучване сред 4581 души на възраст на и над 65 години, чиито резултати са публикувани през 1999 година, показва, че в тази група случаите на астма не само остават недиагностицирани, но и при повечето засегнати болестта не е лекувана.

Според това и други изследвания заболяването допринасяло за влошаване качеството на живот на възрастните хора, а тези със силни пристъпи ставали негативно настроени по принцип, описвали здравето си като силно разклатено и твърдели, че срещат много проблеми при изпълнение на ежедневните си дейности. При друго проучване в домовете на тестваните възрастни хора били открити много потенциални причинители на астма – мокети, стари мебели, висока влажност в помещенията и открити матраци, улесняващи разпространението на алергените. Учените отбелязали със съжаление, че повечето от хората заявили, че според тях влошеното качество на живот означавало невъзможност да изпълняват домакински дейности като чистене с прахосмукачка и бърсане на прах, които биха намалили концентрацията на алергените в домовете им и биха облекчили силните пристъпи.

Основният извод от това е, че ако имате проблеми с дишането, хрипове, хронична кашлица или някакви други симптоми на астма, помолете личния си лекар да ви изследва за заболяването и ако то е налице, да ви назначи терапия. Възрастта не е причина да пренебрегвате проблема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *