Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1.16% / VOLTAREN EMULGEL 1.16%

Съдържа диклофенак диетиламин

voltaren-emulgel-50gПредназначение

Волтарен е гел от групата на противовъзпалителните стредства (нестероидни), който се прилага чрез втриване в кожата при болка, отоци и възпаление на опорно-двигателния апарат, кости и мускули. Облекчава успешно неприятната или мъчителна симптоматика при болки в гърба и крайниците, помага при спортни травми и различни увреждания от рода на изкълчвания, навяхвания и натъртване.
Волтарен може да подобри състоянието при локални възпаления на сухожилия. Подобрява кондицията при прояви на дискомфорт в ставите поради възрастови дегенеративни процеси. Прилага се срещу артритни болки в коленете и пръстите.

Как се приема

За външно приложение. Втрива се с леки движения в кожата върху болезнената зона. Еднократното количество варира от обем с размера на неголяма череша до орех, не повече от 3-4 пъти за денонощие.
Продължителността на прилагане зависи от характера на здравословния проблем, но не повече от две седмици за юноши и възрастни при ставни и мускулни травми и възпалителни процеси в сухожилията. При артрит е допустимо третиране на проблемните места до три седмици. Възможно е по-продължително приложение под лекарско наблюдение.
Препоръчва се консултация с терапевт, ако в рамките на една седмица няма директен резултат от приложението на медикамента.

Възможни нежелани ефекти

Приложението на волтарен гел може да предизвика алергични реакции от различен вид, за които е наложително да се консултирате с терапевта си. Има данни за външни прояви от рода на сърбеж, обриви и мехури по кожата, при не повече от 1 до 10 на 10 000 човека. В редки случаи се проявява задух и тежест в гърдите. Има данни за подуване на лицето, гърлото и езика. Ако знаете, че имате непоносимост към някои медикаменти, консултирайте се с терапевт, преди да вземете волтарен.

Кога НЕ БИВА да се приема

Гелът не се препоръчва при открити рани и кожни участъци с обриви или екземи. Не е желателно да бъде използван върху големи зони от кожата и за период, който превишава лимитирания в предварителните условия за лечение с волтарен. Да не се използва под непропускливи, изолиращи въздуха превръзки и бандажи.
Бременни ползват гела с особено внимание, върху малък участък кожа и за не повече от 7 дни през първите 6 месеца от бременността. През последните три употребата му е нежелателна. Волтарен може да се ползва за кратък период от кърмачки при стриктно спазване на хигиенните норми. Да се избягва прилагането му върху телесни участъци, до които може да има достъп кърмачето.
Медикаментът не се препоръчва за деца под 14 години, а при подрастващите използването му е ограничено до 7 дни.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни, но при постоянен прием на лекарства е наложителна консултация с личния лекар.

__

Усреднена цена в аптеките – 7.50 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *