Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мъртво бебе лежи 44 години в утробата на майка си

Възрастна жена от Бразилия потърсила лекарска помощ заради болки в корема. Медиците изумени открили, че причина за болките е странно уплътнение. Впоследствие се разкрило, че това е мъртъв плод, заченат преди 44 години.

babСега жената, която е на 84 години, си спомнила, че именно по онова време била бременна и отново страдала от коремни болки. Отишла на лекар. Изпила лекарствата, които й изписали, и болките престанали. Възможно е това да е причинило смъртта на плода, коментират от medikforum.ru.

Бразилката усетила, че плодът престанал да се движи и расте, но оставила нещата да се развиват от само себе си. Не знаем какво си е мислила за бебето, което не давало признаци на живот, но и не напускало утробата й.

С този плод в корема, вече вкаменен, жената преживяла няколко десетилетия. Мъртвото бебе (литопедион) изобщо не притеснявало майка си до тази година. След като разгледали рентгеновите му снимки лекарите преценили, че детето е починало в 28-29-а седмица от развитието си. Разбира се, те посъветвали жената да се оперира, за да се предотврати нежелателен процес в корема й. Пациентката обаче категорично не желаела да се раздели с вкамененото си дете. Още повече, че терапията била резултатна и болките не я измъчвали повече.

Това е неестествено, коментират бразилските медици. За тях изваждането на литопедиона е единственото правилно решение на казуса. Но в същото време е ясно, че операцията не може да се проведе принудително. Остава надеждата, че след като вкамененият плод е прекарал в утробата на майка си цели 44 години и не й е навредил, така ще бъде докрай.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *