Интимен сърбеж – как да се предпазим и какво го предизвиква?

Доста хора след ходене по голяма нужда използват тоалетна хартия, вместо директно да се измият с вода

 

интимен сърбеж, лечение на интимен сърбеж

За да се предпазим от анални бактерии, които може да попаднат във вагината или в уретрата, най-добре е да движим хартия в посока на задника ни.

За да намалите риска от инфекции на пикочния мехур, уролозите препоръчват приемането на много течности и най-вече на вода.

Уринирайте често. Ако усещате, че ви се пишка, не Забавяйте отиването до тоалетната, каквото и „по-важно“ нещо да правите.

Забравете за ваната. Ако имате притеснения, че страдате от уринална инфекция, забравете за топлата и пухкава вана. Вместо нея си вземете по-дълъг и приятен душ.

Хигиенизирайте се нежно. Когато правите ежедневния си генитален тоалет, не използвайте обикновен сапун и не се търкайте в захлас. Деликатната кожа около вагината и ануса лесно може да бъде раздразнена.

Пишкайте след секс. След като сте оргазмирали, свършете още една добра работа за тялото си. Изпишкайте се. Ако пикочният ви мехур е празен, изпийте пълна чаша с вода. След малко ще имате възможност да отмиете в тоалетната вредните бактерии, които сте получили като подарък от половия акт.

Не дезодорирайте гениталиите си. Парфюмът и дезодорантът със сигурност са подходящи за приятното ви ухание, но не са предназначени за уретра и пикочен мехур

Най-сигурният метод за превенция срещу тази полово предавана болест е да не правим секс, но това въобще не стои в графика ни, нали. Все пак сексът в повечето случаи е здраве.

Презервативи и лимитиране на партньорите.

Употребата на кондоми е ясна работа и без да се казва по 100 пъти на ден. Това намалява възможността за зараза, но не я елиминира напълно. Ако правите секс само с един партньор, рискът от това заболяване е доста по-малък, отколкото ако се отдавате плътски на повече любовници.

Профилактични прегледи. Не пропускайте да посещавате редовно гинеколога си, за да се изследвате за хламидия и други болести, предавани чрез секс.

Избягвайте влагалищния душ. Колкото и да ви се ще да скърцате от чистота там, долу, не прекалявайте с търкането. Избягвайте да ползвате влагалищния душ, Защото той намалява броя на полезните бактерии във вагината, което покачва риска от инфекция, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *