ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезни отвари и настойки с коприва – как се приготвят?

Погледнете календара и си помислете, че малко време остава до “първото зелено”. Копривата е сред първите пролетни храни, по които се затъжваме в зимните месеци.

Но освен храна, тя е чудотворна билка: полезна е и помага при много заболявания.
Проверени рецепти със сушена и прясна коприва предлага специализираният сайт 100trav.com. Ето някои от тях:

* Пет супени лъжици сушена коприва се заливат с половин литър студена вода и се слагат на тих огън. Достатъчно е сместа да поври 4-5 минути. Получената отвара се охлажда и прецежда. От нея се пие по половин водна чаша четири пъти на ден. Дава добър тонус на сърдечно-съдовата система.

коприва
Полезната коприва

* При болки в стомаха и спазми, причиняващи повръщане и прилошаване, помагат сушени корени от коприва, сварени в прясно мляко. Чаена лъжичка стрит корен се вари в чаша мляко пет минути. Веднага след това се изпива четвъртинка от чашата, а после на всеки два часа се приемат по две супени лъжици от отварата.

* Копривата помага и на черния дроб да изпълнява по-успешно функциите си. Четири супени лъжици листа се варят в половин литър вода 5 минути. Отварата се дръпва от огъня и се добавя супена лъжица мед. Прецежда се и се пие по половин чаша четири пъти на ден. Отварата трябва да е гореща.

* При камъни в бъбреците трябва да се бере свежа коприва и да се изцежда сокът й. Приема се по 30-50 мл три пъти дневно.

* За профилактика на бъбречните функции се прави отвара от чаена лъжичка сухи листа и 250 мл вода, отварата се приготвя за 5 минути на тих огън. Ако човекът страда от нефрит или пиелонефрит – дозата се увеличава до 1-2 супени лъжици на 250 мл и се вари 15 минути. Количеството е достатъчно за един ден, разделя се по равно за четири приема.

витамини
За силен имунитет: Витамин D3, селен, цинк и витамин С

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *