ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Каква е диетата при възпалено гърло?

Има много причини за възпалено гърло. Може да имате вирусна инфекция, възпаление на сливиците, рак или да се възстановявате от операция.

Без значение каква е причината, резултатът е един и същ. Боли, когато се преглъща. Въпреки че имате възпалено гърло, вероятно ще продължите да бъдете гладни и жадни, така че трябва да изберете неща, с които да се храните. Това трябва да бъдат определени храни, които не предизвикват допълнителен дискомфорт.

Мека храна

Избягвайте трудно смилаеми храни като чипс или печени сандвичи със сирене. Не се опитвайте да ядете храна, която е суха или има остри ръбове, като бисквити, защото те са трудни за преглъщане. Вместо това изберете храна, която е мека и гладка – крем супа, картофено или каквото и да е зеленчуково пюре, попара с чай или мляко, извара, пудинг, желатин, яйца, овесени ядки, банани, диня, кисело мляко, макарони и сирене, пюре от месо и млечни шейкове.

Течности

Пийте не много горещи или на стайна температура течности. Горещината дразни възпаленото гърло. Избягвайте сок, който е с добавени подправки или е с високо съдържание на киселина, като портокалов сок, сок от грейпфрут или доматен сок. Опитайте питателен бульон със сол, защото солта може да помогне за успокояване на болките в гърлото. Пиенето от сламка може да бъде по-малко болезнено. Изберете течности, които също осигуряват храна, като например плодов сок или сок от зеленчуци и да се избягват газирани напитки и кафе

Готвене на храната

Гответе зеленчуците, вместо да ги ядете сурови, когато имате болки в гърлото. Нарежете храната си на малки парченца и вземайте малки хапки. Пасирайте си месото, избягвайте пикантни храни, подправени с черен пипер. Гответе храната, докато омекне и я яжте леко топла. Правете плодови пюрета и кремове.

 

Балансирайте храненето си според фън шуй

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *