Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Конопеното масло ще замени мултивитамините!

Конопеното масло е източник на голямо количество полезни съединения, гласи ново изследване. В конопа има висока концентрация на витамини А, С и Е, и на бета-каротин. Освен това той е богат на протеини, въглехидрати, минерали и фибри, информират от meddaily.ru.

hemp-seed-oilВ началото на ХХ век много страни забраниха марихуаната (индийски коноп), тъй като някои от сортовете съдържат твърде висок процент наркотично вещество – тетрахидроканабинол. В последно време обаче в САЩ настъпва известна либерализация: някои от щатовете разрешават използването на индийския коноп за медицински цели. Разрешава се продажбата му по рецепти на раково болни и на пациенти с неизлечими заболявания.

На свой ред Европейският съюз разреши култивирането на конопени версии с ниско съдържание на тетрахидроканабинол. Те се използват за производство на тъкани и хартия. Колкото до конопеното масло – то привлича все повече интереса на диетолозите и лекарите поради отличните си хранителни качества.

Вече има детайлни анализи за състава на конопеното масло. То съдържа ред полезни съединения, включително стерини, спирт и линоленови киселини. Така например алфа-линоленовата киселина е от групата на мастните киселини тип омега-3, които предотвратяват исхемичната болест на сърцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *