ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Веганска диета уби петмесечно бебе

Семейна двойка от Зимбабве, която живее отдавна във Великобритания, е подсъдима по обвинение в непредумишлено убийство. Двамата съпрузи, които са дълбоко религиозни и вегетарианци, измъчила до смърт петмесечното си бебе с веганска диета.

veganМъникът починал от усложнения, свързани с рахит.

36-годишният Нкосиапа Кунене и 32-годишната му съпруга Вирджиния могат да останат задълго в затвора, коментират от medikforum.ru. Двамата родители поставили бебето си на строга веганска диета от момента на раждането му, коментира мрежата. Момченцето развило тежък рахит. При разпитите семейство Кунене обявило, че начинът на хранене е свързан с религиозните им убеждения – двамата принадлежат към Църквата на адвентистите от седмия ден. Характерно за тази общност е придържането към строга вегетарианска или веганска диета.

След смъртта на малкото момче лекарите установили, че костите му са твърде слаби заради дефицита на витамин D, фосфор и калций. Родителите сами категорично отказвали да приемат каквито и да било животински продукти и не допускали детето им да получава нищо допълнително. Мъникът не получавал необходимите му хранителни вещества с майчиното мляко.

Обвинението е убедено, че става дума за трагичен епизод. Детето видимо не се чувствало добре, но майката настоявала при хранене да се спазват стандартните правила. За близките било ясно, че с детето става нещо и те се опитали да привлекат вниманието на социалните служби. Дошъл момент, в който всички забелязвали, че детето е болно – но родителите отново не потърсили лекар. Дори в екстремни обстоятелства, при които животът на детето бил видимо застрашен, семейство Кунене отказвало медицинска помощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Веганска диета уби петмесечно бебе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *