Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ранният климакс с е наследствен

Менопаузата е естествен биологичен процес при жените, който бележи края на менструацията и на репродуктивната способност

 

климакс симптоми

С нея е свързано и стареенето на организма – намалява костната плътност и еластичността на кожата, забавя се обмяната на веществата, увеличава се рискът от сърдечно-съдови заболявания. Обикновено климактериумът настъпва между 45 и 55-годишна възраст. Сигурно потвърждение е липсата на менструация в продължение на 12 последователни месеца. При някои жени това се случва преди 44 години -ранна менопауза. Спирането на месечния цикъл на 37-42 години медицината определя като преждевременна менопауза.

Основна причина за ранния климакс е наследствената предразположеност.

Ако при майката менопаузата е настъпила рано, възможността това да се случи и на дъщерята е 50-75%. Други възможни причини са тежки заболявания, стрес, аборти (предизвикващи хормонално сътресение в организма). Климаксът спохожда по-рано близо 30% от страстните пушачки. Друг рисков фактор са драстичните диети, особено в тийнейджърска възраст, когато се развива и съзрява половата система.

Първият знак за приближаващата менопауза е намаляване на количеството отделена менструална кръв. Посетете гинеколог, за да изясни причината, защото това може да е симптом за заболяване. Ако наистина става дума за ранен климактериум, лекарят най-вероятно ще ви назначи хормонозаместваща терапия. Тя обаче има редица противопоказания и не е подходяща за всяка жена. Може да забавите хода на менопаузата с рационално хранене, повече почивка и по-малко нервно напрежение. Избягвайте консервираните храни, пушените месни и млечни продукти. Изключете ястията, пържени във фритюрник. Не се лишавайте от сън – хроничното недос-пиване забавя производството на женските полови хормони и провокира развитието на синдрома на изтощените яйчници. Същият ефект има и твърде активното спортуване – не се подлагайте на изтощителни тренировки, физическите натоварвания трябва да са в разумни граници, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *