Водните процедури на Себастиан Кнейп гарантират младост и дълголетие

„Скромен и удивителен“ – така бил наречен от своите съвременници немският лекар и свещеник Себастиан Кнейп, живял в Бавария през XIX в.

 

студена вана

Кнейп действително бил скромен. А удивителен бил, защото разработил много ефективни методи за лечение на различни болести, използвайки най-евтиното и достъпно средство – водата.

Хубаво е да се правят тези процедури поне по веднъж на ден, но освен това всеки ден болният трябва да ходи два часа бос -през лятото по тревата, зимата по пода (желателно да е дървен).

„Всяка крачка на бос крак добавя минута живот“, казвал Себастиан Кнейп.

Започнете с обливане от врата до петите със студена вода. Второто поливане направете така, че водата да попадне на гръбнака – от двете му страни: полейте се първо през едното рамо, след това през другото, като не пропуснете тила. Не мокрете главата. След това охладете корема.

След това, без да се изтривате, бързо облечете топла дреха. Загрейте се чрез енергични движения, танцувайте, докато се зачервят бузите ви и не„пламне“ тялото ви.

Започнете с обливане на гърба и бедрата. С гърба всичко е ясно. Струята отначало трябва да попада върху пръстите на краката, след това я вдигайте по-нагоре – до нивото на корема. Водата трябва да се стича по коленете и бедрата равномерно, което е много важно: еднакво количество студ трябва да достигне навсякъде.

Облечете се топло и изравнете температурата на тялото с тичане.

Започнете със седяща вана. Седнете в дълбок съд така, че само половината от корема (до бъбреците) и част от бедрата да са във вода. В студена вода – силният и кратковременен студ е непременно условие за всички процедури! Следете времето: продължителността на седящата вана е само 30 секунди.

След това- се облечете топло и тичайте или ходете, докато не се изпотите. В средата на деня направете обливане като в първия ден на лечението. Вечерта е ред на полуваните. Те могат да се направят по един от трите начина:

– застанете във вана със студена вода, така че тя да е малко над прасците или дори коленете;
– седнете във водата така, че тя да достига до средата на корема, до пъпа;
– отпуснете се във ваната на колене така, че бедрата изцяло да са във водата.
Процедурата е 2 минути, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *