Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 5 на най-разпространените заблуди за астмата и алергиите

astma1. Някои породи кучета, например чихуахуа, са по-подходящи за хора, страдащи от астма и алергии 

В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ: алергии се причиняват не от козината, а от протеините в слюнката на домашните любимци, от пърхота, акарите и урината им. И тъй като всички кучета имат акари, урина, слюнка и пърхот, няма определени породи, които са по-подходящи за страдащите от астма и алергии.

2. Астмата се лекува

В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ: не съществува лек за болестта. И все пак с правилната диагноза и подходящото лечение страдащите от астма могат да водят нормален и активен живот, почти без промяна в качеството му.

3. Преместването в друг район на страната ще излекува астмата и алергиите

В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ: преместването край морето или високо в планината може да облекчи за няколко месеца алергиите, но съществува вероятност в кратък период да възникнат нови, например към местните растения в околността. Така че ако смените местоживеенето си, няма да се отървете от проблемите си.

4. Децата израстват астмата

В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ: това е хронично състояние на свръхчувствителност. Някои деца проявяват симптоми, които изчезват към пубертета, а при други те се влошават, но тенденцията за свръхчувствителни дихателни пътища остава завинаги. За жалост по никакъв начин не може да се предвиди клиничното развитие на дадено дете.

5. Алергиите са безопасен проблем

В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ: те са сериозни и трябва да се лекуват навреме. В противен случай влошават качеството на живот, включително и съня, влияят на способността за учене и са причина за отсъствия от работа и от училище. Ако не се контролират, водят до хронични респираторни проблеми (като астма и синузит) и до кожни заболявания (като екзема и уртикария). Някои алергии, например към храни, медикаменти и ужилвания от насекоми, дори са в състояние да причинят анафилактичен шок – алергична реакция, която засяга основни системи в организма и може да бъде с фатален изход.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *