Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алкохолът по празниците прави най-много бели

Предстоят празници и навярно мнозина вече са решили къде ще посрещат най-веселия празник в годината

 

махмурлук

Но този избор е само половината свършена работа, не по-малко важно е да се погрижим след фойерверките и наздравиците следващият ден да не бъде помрачен от лошо самочувствие, посталкохолен синдром, мъгла в главата и напразни опити да си спомним колко точно е изпито, с кого, защо и в каква последователност.

Кака да определим нормата

Всъщност трябва да си признаем, че не е възможно да се определи точното допустимо количество изпит алкохол, след което да се спре употребата му, защото всеки организъм е строго индивидуален. На някои им е достатъчно само да настъпят тапата от шампанското и вече са „готови“, а за други цяла бутилка концентрат е само прелюдия за последващи подвизи.

В такъв случай е добре да се ориентираме по средностатистическия показател: максималният предел на способността на човешкия организъм да преработва етанол не превишава 170 грама в денонощие при маса на тялото около 70 кг. Що се отнася до скоростта на опияняване, прието е да се смята, че най-бързо от напитките действат конякът и брендито, докато виното и бирата влияят по-бавно.

Как да се подготвим за празника?

Трябва да се вземат мерки няколко часа по-рано.
На първо място, не трябва да сядаме на масата гладни. Добре е да хапнем нещо мазничко – може сандвич-два с масло. Няма да попречат и две таблетки активен въглен, което способства за по-бързото преработване на алкохола. Същата функция изпълнява и прясно сварен черен или зелен чай с лимон и мента, както и силно кафе.

Освен това има интересен и доста ефективен способ да се избегне напиването под название „ваксина“. Необходимо е 4-5 часа преди празненство да се изпие около 100 мл силен алкохол и добре да се похапне. Този метод ще ви помогне да останете във форма дори при достатъчно голямо количество на погълнатия алкохол.

Във всеки случай не трябва да се забравя, че подобни мерки могат само да отложат настъпването на сериозното опиянение, но в никакъв случай няма да повлияят на негативното действие на алкохола.

Освен всичко друго алкохолът има неприятното свойство да предизвиква обезводняване на целия организъм, затова през цялата вечер трябва да се стараете да поемате колкото може повече безалкохолни негазирани напитки. Но това важи за по-слабия алкохол – например виното. Концентратите, обратно, не трябва да се запиват, защото от това опиянението настъпва много по-бързо – по-полезно е да се замезват със солена или мазна храна, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *