ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Виж какво се случва с онези, които пият мляко!

Много специалисти намират прясното мляко за изключително полезна храна. Шведски експерти обаче уверяват, че това изобщо не е вярно!

milkРедовната консумация на прясно мляко от възрастни може зле да се отрази на здравето им и дори да предизвика преждевременна смърт.

Ако вие сте от любителите и не можете без мляко, пийте го умерено. В противен случай организмът ви може да натрупа излишъци от калций и това да влоши работата на сърдечно-съдовата система. Лимитът за консумация на прясно мляко е две чаши на ден, уточнява medikforum.ru.

Както е известно – млякото е богат източник на калций. Но при неразумна консумация съществува риск от сърдечни проблеми, както и от бъбречна недостатъчност.

Специалистите отчитат, че предозирането на мляко е в състояние да навреди на организма. За да не се получава това, информираният усвоява не повече от две чаши мляко дневно. Ако дозата се надхвърли, има вероятност да страдат бъбреците и да се развие бъбречно-каменна болест.

Написаното по-горе не означава да променим кардинално храненето си. Който обича прясно мляко си блъска главата дали изобщо да не се откаже от тази храна?! Но според шведите както предозирането, така и пълният отказ води до проблеми. В човешкия организъм всеки ден трябва да постъпват 600 милиграма калций, а двете чаши прясно мляко дават точно толкова.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *