ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо е полезно да добавяме мляко в чая?

Един от ключовите полифеноли в зеления чай – епигалокатехин галат, в присъствието на обезмасленото прясно мляко съхранява биологичната си активност и заедно с това блокира растежа на ракови клетки в дебелото черво.

teeЗеленият чай увеличава профилактичната си, антиракова мощ благодарение на прясното мляко, информират от meddaily.ru. Британски учени уверяват, че млякото може да се окаже идеална база за подобряване усвояването на полезни вещества от чая. Не е изключено дори в бъдеще аптеките да започнат да доставят лечебно мляко? Известно е, че чаените полифеноли блокират формирането на тумори, потискат размножаването на раковите клетки и насърчават смъртта на злокачествените клетки. Освен това те възпират образуването на нови кръвоносни съдове, които подхранват раковата тъкан.

Учените успели в хода на експериментите си да вградят споменатия полифенол в млечния казеин. Раковите клетки НТ-29 били поставяни в епруветки с вода или с мляко, в което била добавяна чаената съставка. Наблюденията проследявали паралелно какво се случва с раковите клетки в двете епруветки. Оказало се, че млечно-чаената среда е в състояние да убие злокачествените клетки в рамките на 24 часа. При висока концентрация на полифенола обаче по-добър резултат дала водната среда.

Изводът на учените е,че млечният вариант е 100-процентно активен само при определена концентрация на полифенолите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *