Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чудеса за здравето с обикновена сода

Обикновената хлебна сода, която се използва във всяка кухня, може да помогне много на хората с бъбречна недостатъчност. Британски учени твърдят, че редовната й употреба забавя развитието на болестта.

soda bikarbonat prilojenieСода бикарбонат забавя необратимите бъбречни увреждания при пациенти с метаболична ацидоза, констатирали учените след внимателно проследяване на пациенти с дисфункция на въпросните органи. Наблюденията са направени в Кралската болница в Лондон с лекувани на място 134 пациенти, описват от medikforum.ru. На част от пациентите заедно с лекарствата била давана и сода бикарбонат в точно изчислени малки дози. След една година отново било проследено състоянието им. Оказало се, че пациентите със содена добавка са в по-добро състояние от тези на обичайния лекарствен режим. Измененията в тяхната бъбречна тъкан напомняли последиците от стареенето. Като правило почти никой от тях не се нуждаел от хемодиализа.

Всъщност в медицината отдавна е известно, че содата има позитивен ефект върху бъбреците. Подобни проучвания са били правени и друг път. Учените подчертават, че това просто средство наистина е и полезно, но само ако се прилага правилно. Дозата за всеки пациент се изчислява индивидуално по сложна формула и самият прием на сода бикарбонат трябва да става под лекарски контрол.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *