ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашно лечение на разширени вени (2)

Модерната медицина разполага със съвременни технологии за лечение на разширени вени: лекарите уверяват, че те спестяват болката и продължителното възстановяване след класическата хирургична намеса.

varikozaАко операцията не е единствен възможен вариант и състоянието ви позволява да пробвате консервативно лечение, посъветвайте се с терапевта си за изпитаните рецепти на народната медицина. В повечето случаи те са лесни за изпълнение, но изискват постоянство, продължително прилагане. Вие решавате как да постъпите! Ето няколко начина за самопомощ в домашни условия. Рецептите са подбрани от www.web-zdrav.ru.

* Настойка от бял люляк, акация и бяла лилия. В голям стъклен буркан сипваме една чаша цветчета от бял люляк и ги заливаме с половин литър водка. Оставяме сместа да престои една седмица и я прецеждаме. Спиртната настойка се прибира в хладилник и се изчаква цъфтежът на лилията и акацията. По същата технология 100 грама лилия се заливат с люляковата настойка и сместа се държи седмица, след което се добавя една чаша акациев цвят и се изчаква още една седмица. След прецеждане настойката е готова за приложение. Ето как се прави: проблемното място с разширени вени се намазва обилно, без да се масажира или притиска. Увива се със стреч фолио и хавлиена кърпа за цялата нощ.

* Настойка от брезови пъпки. В половинлитрова бутилка сипваме пресни брезови пъпки, 1/3 от целия обем. Добавяме водка до гърлото и оставяме да престои 10 дни, като всеки ден разклащаме бутилката. Няма нужда от прецеждане; от течността се взема и се намазва проблемното място, когато има болки. Престоява се 10-15 минути и отново се намазва. След това трябва да легнете и да поставите болния крак на възглавничка. Брезата не е най-популярният дървесен вид у нас, но е възможно да се намери. Пъпките се берат преди да са се показали зелените листенца. Ако намерите в подходящ момент брезови дървета, наберете си повече. Пъпките лесно се сушат и при правилно съхранение пазят лечебните си свойства две години. Тази настойка може да се прилага и в случаите, когато има усложнения и варикозни язви. Помага за заздравяване на трудно зарастващи рани.

* Настойка от каланхое. Това декоративно растение се радва на добра популярност и лесно се намира. За настойката ни трябват нарязани свежи листа, които да напълнят половинлитрова бутилка до половината. Зелената маса се залива догоре с водка или 70-градусов спирт и се прибира на тъмно за една седмица. Съдът периодично се разклаща. С настойката се мажат краката до коленете, като се започне от ходилата. Има добър обезболяващ ефект. За да се получи стягане и по-добър тонус на венозните стени, е необходимо да се прилага поне четири месеца.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *