ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Канелата може да помогне при лечение на базедова болест

Базедовата болест е вид ендокринно разстройство, което се случва, когато щитовидната жлеза е свръхактивна.

Когато това се случи, тялото ви започва да метаболизира в ускорени темпове, което води до симптоми като внезапна загуба на тегло, нередовен сърдечен ритъм, раздразнителност и изпотяване. Някои от съставните части на канелата могат да осигурят терапевтичен противовъзпалителен ефект. Говорете с вашия лекар преди да приемате канела или всяко друго билково лекарство.

Канела и базедова болест

Една от причините за хипертиреоидизъм е състояние, наречено тиреоидит или възпаление на щитовидната жлеза. Според научни изследвания, публикувани през 2010 г, екстрактите намерени в канелата имат противовъзпалителни свойства, с което биха помогнали срещу заболявания като тириодит. Препоръчва се дневен прием на от 1 до 1,5 грама.

Други ползи

Подобно на другите ендокринни центрове – като хипофизата и надбъбречните жлези – щитовидната жлеза се влияе от нивата на глюкозата. В допълнение към своите противовъзпалителни ползи, канелата служи като регулатор на кръвната захар и подобрява инсулиновата резистентност. Някои пациенти с диабет могат да ползват усилващите инсулина свойства на канелата, особено при драматични пикове на кръвната захар.

Опасения за безопасност

Тъй като канелата е употребявана подправка в много храни, като цяло се счита за безопасна, ако се консумира в диетични количества ограничени до 1,5 грама на ден. Въпреки това, вие трябва да се консултирате с вашия лекар преди да приемате някаква билкова медицина, която включва канела или други видове алтернативни средства за защита. Никога не приемайте билково лекарство на мястото на лечение, препоръчвано ви от вашия лекар. Билковите лекарства по правило се ползват като съпътстващо или профилактично средство, а не при изострени фази на болестите.

 

 

Хормонално влакче на ужасите?!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *