Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Менопауза и диабет: каква е връзката?

Менопаузата може да настъпи значително по-рано от нормалното време, ако дадена пациентка има диабет от втори тип.

menopausaДо този извод са стигнали изследователи от Картахена, след като проследили здравословното състояние на повече от 6000 жени на възраст 40-59 години, от различни държави в Латинска Америка.

Изследователите отчели индивидуалните особености на доброволките – тегло, артериално налягане, прием на хормонални препарати, обясняват от medlinks.ru . Изводът е категоричен: диабетът увеличава вероятността от ранна менопауза три пъти. Наличието на наднормено тегло в ранната младост пък повишава риска от поява на диабет с 57%.

Ранната менопауза от своя страна може да провокира сърдечен пристъп, инсулт или костни заболявания в напреднала възраст. Известно е, че в 90% от случаите пациентите със захарна болест страдат от диабет от втори тип. Най-често той се проявява у хора на възраст над 40 години. Положението обаче не е неспасяемо: опасността се редуцира, ако всеки ден отделяме за спорт или разходки поне 45 минути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *