Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кой се нуждае от повече сън: жените или мъжете?

Отговорът на този въпрос вече е известен: жените! Така твърдят учени от университета в Северна Каролина.

sunЖенският мозък е способен на подвизи – да изпълнява по няколко операции едновременно и нищо да не забравя. Но това го изморява много и той има нужда от повече сън, за да се възстанови, уверяват от www.kp.ru . Ако една жена системно не си доспива, очаква я депресия или редовни пристъпи на озлобяване!

Специалистът по разстройства на съня Майкъл Бреус коментира, че поради недостиг на сън много жени буквално се разболяват. Те се събуждат сутрин с необясними болки в цялото тяло. Д-р Бреус препоръчва в подобни случаи недоспиването да се компенсира с почивки от по 90 минути през деня. Дневният сън не бива да е по-дълъг от споменатия лимит.

Главната задача на съня е да позволи на мозъка да си почине и да се възстанови, добавя професор Джим Хорн, директор на Центъра за изследване на съня в Лафбъроу, Великобритания.

По време на дълбокия сън мозъчната кора, която е отговорна за езика, мислите и паметта, може да се възстанови успешно. Колкото повече използваме мозъка си през деня, толкова повече време му е нужно за възстановяване. Няма спор, че жените наистина работят интензивно и едновременно в по няколко посоки с главата. Разбира се има мъже на отговорни постове, на които подобно натоварване също е присъщо. Налага им се да вземат важни решения, а това означава по-сериозно мобилизиране на мозъка и съответно – потребност от повече сън.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *