БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Диагностицират рак на гърдата с кръвен тест

raknagyrdataНай-обикновен кръвен тест ще даде възможност за ранно откриване на рак на гърдата, сочи ново проучване. Изследователи от изследователския институт в Хюстън са установили, че определен биомаркер в кръвта може да разкрие присъствието на зараждащ се тумор в гръдната тъкан,  предаде medicaldaily.com. Резултатите биха могли да променят напълно скрининговите методи и стратегии за лечение срещу рака, който в момента убива много жени всяка година.

 

Изследването, публикувано в списание Clinical Chemistry, се опитва да разработи нови методи за онкологична диагностика чрез изолиране на така наречените серумни биомаркери, които са показателни за физиологични феномени. По-конкретно, изследователите са искали да се определи дали Карбоксипептидаза ензим N (CPN) може да се генерира в биомаркерите в кръвния поток. Според главния автор Тони Ху, изводите показват, че благодарение на CPN се вижда не само наличието на рак на гърдата, но също така и в коя фаза е той.

 

„В този доклад ще покажем влиянието на каталитичната активност на (CPN) за прогресията на тумора в клинични проби от пациенти с рак на гърдата и проби върху животински модел“ каза той пред пресата. „Нашите резултати показват, че циркулиращите пептиди, генерирани от CPN може да послужат като ясни биомаркери от самото начало на болестта и начина, по който прогресира. “

 

Ензимът CPN, който открива някои протеини, след като те са се появили, би могъл да вдъхнови нова вълна от евтини, неинвазивни тестове за рак на гърдата. Изследователите смятат,  че след като този биомаркер бъде завършен, дори евтина кръвна проба ще да бъде достатъчна, за да се идентифицира зараждането на тумор. „Това, което ние се опитваме да създадем е неинвазивен тест, чиито профили какво става на място, без да се налага да се направи биопсия или  други скъпи изследвания“, каза Ху. „Смятаме, че това би било полезно за пациентите, а ако всичко е успешно – диагностицирането ще е много по-евтино , отколкото досега“.

 

Настоящото проучване е най-новото в нарастваща поредица от разследвания на ранната онкологична диагностика. Чрез тези проучвания, изследователите търсят нови начини за идентифициране на рак на гърдата, рак на панкреаса, както и други видове тумори, които са трудно откриваеми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.