Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спешни мерки при изгарящи болки в стомаха и киселини!

Добрите намерения да не прекаляваме с храната невинаги се спазват. Случва се да прекалим и резултатът е киселини, подуване или запек. Ето няколко съвета за първа помощ.

 преяждане, стомах, киселини, празници

• При киселини в стомаха мо­жем да си помогнем с хума. Цел­та е хумата да покрие стените на стомаха като защитен слой. 2 лъжици се разбъркват с хладка вода и се изпиват на глътки. Трябва да легнете в леглото и да лежите 5 минути на гръб. След това още по толкова по корем, после на лявата и на дясната страна. Понякога помага една чаша топло мляко, разредено с вода. Белтъчината на млякото неутрализира киселината. Други домашни средства, които пома­гат, са добре сдъвкани орехи или сок от суров картоф.

 

• При подуване на корема и запек действа добре чай от анасон -1/2 лъжичка изсушен и смачкан плод от анасон се залива с 1 чаша вряща вода и се запарва за 10 минути. Джинджифилът помага при гадене и подуване – 3 парчета се варят 10 мину­ти в 1/2 л вода, която се пие на няколко пъти през деня. За чай от кардамон няколко плода се заливат с гореща вода, на вкус се прибавят листа мента и се запарват за 5 минути.

 

• При лениви черва по­магат печени сливи. От вечерта накиснете три до пет сливи във вода, сутрин на гладно изпийте водата и след това изяж­те плодовете. Полезно е и лененото семе. Срещу ко­лики е добре да сдъвчете една лъжичка кимион след ядене. При разстройство помага настъргана ябълка – пектинът й набъбва в червата, поема отровите и същевременно образува защитен филтър на стена­та на червата.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *