ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бързо при онколога, ако кашляте повече от три седмици!

Ако кашляте по-продължително време от три седмици, на всяка цена идете на лекар. Това послание е било тиражирано във Великобритания в рамките на кампания за белодробните заболявания.

smokerКампанията позволила да се диагностицират стотици случаи с рак на белите дробове в ранен стадий – така пациентите имали шанса да получат медицинска помощ и лечение с оптимистични прогнози.

Информационната кампания Be Clear on Cancer на Острова продължила 6 седмици. Призивът към хората, които имат продължителна кашлица, да посетят лекар, е част от държавна програма за профилактика и лечение на белодробния рак. Само в рамките на тези 6 седмици рак на белите дробове бил открит у 700 човека.

Тази форма на злокачествено заболяване е една от най-агресивните и с много висока смъртност. В повечето случаи кампанията засякла болестта толкова рано, че хората са с реален шанс да живеят продължително. При 300 от случаите ракът бил дори във фаза, когато е ефикасно и оперативното лечение.

Статистиката сочи, че във Великобритания всяка година се откриват 38 000 нови случая с рак на белите дробове. Над 90% от тях са свързани с пушенето. За жалост едва всеки осми пациент търси лекар по време, когато лечението е възможно и дава ефект – операция, химиотерапия или лъчетерапия. В повечето случаи хората отиват, когато вече имат метастази и лечението може единствено да донесе символично облекчение за кратък период от време.

Медицината наистина се развива бързо и има напредък в лечението на някои форми на рака. Ракът на белите дробове обаче си остава безжалостен убиец. Средно след диагностицирането на такава болест пациентът има пет месеца живот. При рака на гърдата и на червата например “отсрочката” може да достигне и десет години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *