Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Краставицата лекува екзема!

Високото съдържание на вода в краставицата, съчетано с нейния богат на витамини и минерали профил, включващ концентрация на витамини A и C, калций и фолиева киселина, я прави популярен и много полезен природен лечебен инструмент. 

Според ботаниката, краставицата е плод, така както са доматите, пъпешите, тиквичките, динята и тиквата. Подобно на своите роднини, тя е богата на антиоксиданти и има мощни ползи за здравето, включително и за лечението на екзема чрез детоксикация на кожата и органите.

Сок от краставица

Сокът от сурова краставица се предписва за лечение на кожни заболявания, като псориазис и екзема, а така също и за стомашни проблеми, високо кръвно налягане и язва. Лечебните свойства на сока се дължат на витамините и минералите, които се съдържат в него. Те имат противовъзпалителни ефекти, полезни при лечението на екзема.

Шейкове с краставица

Използването на краставица като съставка в различни шейкове ще помогне да включите този полезен плод в хранителния си режим. Освен това, съчетаването на краставицата с други плодове и зеленчуци позволява на хранителните вещества да работят в тандем, за да помогнат на организма да абсорбира витамините и минералите по-добре.

Сурова обелена краставица

Яденето на сурови краставици е особено полезно за лечението на екзема. Имайте предвид, че повечето краставици, продавани в магазините за хранителни стоки, са третирани с восък, за да се увеличи блясъкът им, поради което трябва задължително да ги белите. Ако имате собствена градина с краставици, вие нямате този проблем – трябва само добре да ги измивате. След като сте закупили краставица и искате да я ядете с кората (в която са повечето витамини), първо я измийте с топла вода и сапун, а след това я сложете във вода за 30-40 минути. Така ще се отмие восъкът и ще се разтворят остатъчните пестициди.

Крем от краставица за кожата

Смесете настъргана краставица с мляко и нанасете на засегнатото място. Така кожата ще се охлади и прочисти. Прочетете в нашия сайт още рецепти за домашни лосиони, тоници, кремове и пасти – всяка с различни ползи и лечебни свойства.

Краставица на резенчета

Един от най-простите начини да се възползвате от предимствата на краставиците е като я нарежете на филийки. Прилагайте филийките директно върху засегнатите райони. Аскорбиновата и кафеената киселини ще намалят възпалението и зачервяването. По същия начин, когато ядете нарязана краставица, витамините и минералите от нея ще помогнат на организма ви да се справи с екземата.

Предупреждение: За прилагане на краставица при малки деца се консултирайте с педиатър.

 

 

Екземата не трябва да се разчесва!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *