Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билковите лекарства помагат при хроничния гастрит

Аз съм на 29 години. Имам гастрит и от години ежедневно пия Ринатидин и Фамотидин. Въпросът ми е : Колко време могат да се пият тези блокери и дали тяхната продължителна употреба води до някакви странични влияния върху организма?

Димитър ГЕОРГИЕВ

Двата препарата са от една и съща група, не е необходимо да приемате и двата. По-добър е препарата Фамотидин-а, той е от по-ново поколение , с по-малко странични действия. Дозировка е от 40 милиграма, вечер. Пийте го в продължение на 30 дни. След това по 20 милиграма – за поддържаща дозировка. Ефектът му е зависим от дозата – когато приемате 40 мг действието му е 20 – 24часа, когато дозата е 20 – 12 часа. Моят съвет е да не се приема по-вече от 3 месеца за курс. Можете в периоди на ремисия да приемате препарати на билкова основа – например Gasex на “Хималая” 2-3 таблетки, които сдъвквайте след храна , Невен на “Раmко фарм”, Хербазол по 2 – 3 таблетки преди храна.

Д-р Лидия Хинева – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *