ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Имате разширени вени? Вдигнете крака!

Разширените вени (или т.нар. варикоза) са неприятен козметичен дефект и сложно заболяване

 

разширени вени

Появата на „звездички“ и изпъкнали вени по краката е признак за проблеми с кръвообращението.

Варикозата е прогресиращо заболяване, при което вените постепенно губят своята еластичност и се деформират. Болестта засяга по-често жените, които за съжаление в повечето случи отиват на лекар чак когато се стигне до напреднал стадий. Вените са съдове, които пренасят кръвта от тъканите към сърцето. Ако клапите са повредени, а вените са разширени или възпалени, те не могат да придвижват кръвта, заради което се получава подуване. Така се нарушава нормалното кръвообращение и се развива варикозна болест.

Причините

Много хора ежедневно стоят прави или не тренират достатъчно краката си, но не всеки получава разширени вени. Обяснението е, че има още предразполагащи заболяването фактори. Към тях се отнасят: фамилна обремененост (наследяват се от майката или бабата), бременност, трудно раждане, тежка физическа работа (ако се налага да носите повече от 5-7 кг), дълго стоене накрак или седене в неподвижна поза, прием на хормонални препарати.

Как да разпознаете заболяването

Вслушайте се в тялото за следните симптоми: болки в краката, стягане в областта на прасеца, поява на „звездички“, подуване на краката или усещане за умора, въпреки че носите удобни обувки, нощни крампи в прасците. Ако забележите един или повече от тези признаци, непременно идете на лекар, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *