Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 съвета за здравето, които са митове!

Запомнили сме ги от бабите си – първите съвети, които чуваме.

Не че са вредни, но просто не работят и няма нужда да си губите времето, за да ги изпробвате. Но ако наистина вярвате силно в тях, те биха имали ефекта на плацебо!

Яденето на риба ни прави умни.

Истината е: За децата до 3-4 години това наистина е така. Рибата особено мазната, като сьомга, риба тон и скумрия съдържат много омега-3 мастни киселини, включително докозахексаенова киселина – DHA, а тя е необходима за развитието на мозъка, познавателните способности и зрението.  Същото важи за авокадо, орехи и масло от рапица (ако сте сигурни, че не е от ГМО).

Не трябва да влизаме във вода – море или басейн, след хранене.

Истината е: След хранене потокът на кръв се насочва повече към храносмилателната система, отколкото към мускулите. Но това не означава, че не трябва да влизате във водата въобще, за да предприемете някаква лека игра.

Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен. 

Истината е: Шепа боровинки на ден ще пази доктора далеч по-ефективно. Боровинките са хранителен джакпот, богат на антиоксиданти и фибри и много лесно е да ги смесите с малко кисело мляко. Така че, внасяйте разнообразие при яденето на плодове.

За да се отървете от хълцане, трябва някой да ви стресне.

Истината е: Повечето домашни средства, като да задържите дъха си или да пиете вода на малки глътки, не са доказано ефективни. Въпреки това, можете да опитате един трик, датиращ от 1971 г, когато е бил публикуван в The New England Journal по медицина: изяжте една чаена лъжичка бяла кристална захар. Според проучването, тази тактика е довела до преустановяване на хълцането при 19 от 20 хълцащи. Сладурско!

Всяко дете има нужда от допълнителни мултивитамини.

Истината е: На децата през първата година се дава допълнително витамин Д, независимо дали ги кърмите или не. След това, мултивитамините няма да навредят, но много експерти смятат, че разнообразното хранене е достатъчно.

Топлото мляко ще ви помогне да заспите.

Истината е: Млякото съдържа малки количества триптофан (същата аминокиселина се намира и в пуйката), но вие ще трябва да изпиете няколко литра, за да получите сънотворен ефект! Тук важи правилото за рутинни дейности преди сън, за да могат децата да заспят по-лесно. И ако млякото е част от този процес, то може да има ефекта на плацебо, независимо какво казват учените.

 

 

Глупави лъжи, които жените казват на гинеколога си

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *