Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изрусяването разболява от рак!

Ако обичате да експериментирате с цвета на косата си, използвайте натурални ингредиенти. За пореден път медицината е заинтригувана от онкологичните рискове на индустрията за разкрасяване.

hair_stylingАмерикански учени твърдят, че честото използване на химически оцветители за коса повишава опасността от лимфом. Онколози от Йейл са проучили здравните досиета на повече от 4000 пациенти с тази диагноза и са категорични, че използването на бои за коса повишава риска от рак на кръвта с 30%. 75% от жените и 10% от мъжете, обхванати от проучването, са използвали бои за коса поне веднъж в живота си.

Медиците смятат, че токсичните компоненти на боите най-често причиняват фоликулярен лимфом – неизлечима форма на рака с висока степен на злокачественост. Особено опасно е когато косата трябва да се просветли, да се изруси. Рискът при пациентите с изрусени коси е по-висок в сравнение с тъмнокосите. Както специалистите смятат – агресивните вещества от боите увреждат лимфната тъкан и лимфните възли, в които започва безконтролно натрупване на ракови клетки.

Експертите все пак се застраховат с уговорката, че не бива да се съди еднозначно за опасността от боите за коса. Това наистина е потенциална опасност, коментират от medikforum.ru. Тя съществува без съмнение – но е трудно да се изчисли какъв точно е рискът.

Проблемът за възможното канцерогенно действие на боите за коса е обсъждан и по-рано. Така например проучване от 2009 година уверява, че жените, които се боядисват девет пъти в годината, са с 60% по-застрашени от рак на кръвта. Освен това честата смяна на цветовете и използването на агресивни продукти се свързва с появата на рак на яйчниците, пикочния мехур, млечната жлеза, мозъка. Според една от теориите вредното въздействие на боите всъщност се причинява от контактни съединения, които се образуват директно върху главата на пациента в процеса на боядисването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *