Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво правите, за да подобрите мозъчната си дейност?

Разберете кои храни трябва да ядете, за да увеличите силата на мозъка си.

Когато стане дума за увеличаване на силата, някои хора първосигнално решават, че става въпрос за силата на мускулите. Е, ако сте от тези хора – няма нужда да четете по-нататък.

Тук ще ви препоръчаме храни, които работят за подобряване на мисловната дейност.

Здравословни въглехидрати

Хората, които не приемат здравословни въглехидрати на закуска или недохранените деца имат видимо по-слаби възможности при решаване на когнитивни задачи. Такива са храните с нисък гликемичен индекс, като овесена каша, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци. Тези добри въглехидрати се усвояват бавно и помагат да се чувствате сити за по-дълго време. Тук влиза и кафявият ориз, овесът и бобовите култури.

Вода и воднисти плодове и зеленчуци

Поддържането на добра памет и оросяването на мозъка зависят от това да не оставяте организма си без хидратация. Така и настроението ви ще е стабилно, и мотивацията непокътната. Когато тялото не изпитва остра нужда от вода и полезни плодове, ще можете да мислите по-добре. Ако тялото ви няма достатъчно вода, притокът на кислород към мозъка се нарушава и това намалява нивото на активност. Дневните потребности от вода за възрастни са около 13 чаши за мъжете и 9 за жените, като за бременните и кърмачките трябва малко повече. Децата трябва да изпиват по-малки количества, в зависимост от възрастта, но не по-малко от: деца 1- 3 години – 150 – 180 мл на ден, 4 – 8 години се нуждаят от около 160 – 190 мл, на момчета 9 – 13 години трябват 250 мл, момичета 9 – 13 години – 210 мл и т.н.

Задължително в менюто ви трябва да присъстват: домати, краставици, диня, ягоди, зелени салати и зеле.

 

 

Тези храни подобряват паметта!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *