Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пластмасовите коронки не се носят повече от 2 месеца, после са отровни

От известно време личната ми зъболекарка ми сложи пластмасова коронка. Тя ми “легна” много добре. Искам да ви попитам какъв живот имат тези коронки ?

Вероника ТАСЕВА, Пазарджик.

Пластмасовите коронки са компромисен вариант в зъболечението. Те се използват най-вече при фронтални живи зъби, за да не изглежда пациента зле. Използват се и при вътрешни зъби – отново временно до изработване на същинската коронка.

По принцип в зъболечението пластмасата не бива да се използва продължително време, тъй като материала е крехък, бързо променя своя цвят и качество. Неговата голяма слабост е, че бързо просмуква течности и отделя клетъчни отрови.

С пластмасова коронка може да се кара най-много 2 месеца, въпреки че някои зъболекари се изкушават и ги слагат за постоянно, а ги таксуват като скъпи коронки.

Александър Шарков е зъботехник, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел.: 098/45-73-95.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Пластмасовите коронки не се носят повече от 2 месеца, после са отровни

  1. рич каза:

    Крайно време е зъботехниците да разберат , че само в тандем с зъболекарите , могат да продават стоката си . И то в добър тандем . Пишещия по горе е заложил на отколешната версия , че видите ли , зъботехниците работят евтино , за високите цени са виновни зъболекарите , които са супер измамници и мамят пациентите си , таксувайки временните корони за постоянни . Смешно . За съжаление , такова е мнението на по – голямата част от посредствените зъботехници за зъболекарите . Зъболекарите с надутите си цени им пречат да продават иначе супер евтината си стока . Трябва да се знае , че зъболекарите работещи добре , не работят с евтини зъботехници . Взимат скъпо , но и плащат скъпо на зъботехниците . От своя страна скъпите зъботехници си имат цена , която не всеки зъболекар може да си позволи – те знаят , могат , вкарват нови технологии и пр. Те не плачат и не говорят простотии в печата . Тези , които плачат , са ясни . Недоволните , недооценените , тези , които не могат да си продадат труда по една единствена причина – не ги бива . И виновни стават зъболекарите , които надуват цените , сякаш става въпрос за краставици, а не за протезиране в устите на живи и здрави хора . Вместо да се постарае да разбере къде бърка , защо не продава , той решава да обвини някого другиго за собствените си неудачи . Лесно е и не изисква напрежение . А които иска , нека му звънне на дадения по – горе телефон .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *